ro.pazl.md

De la ce vîrstă poți începe asamblarea unui puzzle?

de la ce vârstă poți începe să colecționezi puzzle-uri?
Întrebarea care îi interesează pe mulți părinți - de la ce vârstă poți începe să colecționezi puzzle-uri?


Bebelușii pot începe să se joace cu puzzle-uri foarte simple la aproximativ 6 luni sau când pot să stea așezați singuri.


Cele mai bune puzzle-uri pentru cei mici sunt puzzle sorter, care constau din foarte puține piese. În mod perfect, un puzzle pentru copil ar trebui să fie mare, masiv și să conțină aproximativ 2-4 piese. Copilul poate scoate cu ușurință fiecare element din locul său și îl poate introduce înapoi.

Temele populare pentru puzzle-uri pentru copii sunt animalele, formele geometrice și transportul.

Bebelușii adoră imaginile vii pe măsură ce viziunea lor continuă să se dezvolte. Dungile alb-negru sau culorile primare strălucitoare funcționează excelent.

Aproape tot ce ating copiii nimerește în gura lor.

Din acest motiv, alege puzzle-uri cu detalii mari, astfel încât micuțul tău să nu le poată sufoca sau înghiți accidental. De asemenea, căutați puzzle-uri cu imagini sau autocolante din hârtie, deoarece copilul se poate sufoca dacă le va îndepărta.


Puzzle-uri pentru copii mici (1-3 ani)

Treptat, cu timpul bebelușii pot trece de la puzzle-uri mici la puzzle-uri mai complexe. La aproximativ 2 ani, copiii care au puțină experiență jucându-se cu puzzle-uri pot începe să colecteze puzzle-uri din 5-16 piese. Imaginea trebuie să fie simplă, dar luminoasă și clară. De asemenea, este preferat contrastul ridicat.


În funcție de nivelul de dezvoltare al copilului dvs., încercați să alegeți un puzzle cu piese mai mari pentru a minimiza șansele de a fi copleșiți de piese mici.


Subiecte precum animale sau habitate precum jungla, oceane, munți sau deșerturi sunt opțiuni excelente pentru copii mici. Alte articole precum camioane, bărci sau avioane sunt, de asemenea, foarte populare.
Made on
Tilda