ro.pazl.md

Beneficiile puzzle-urilor în dezvoltarea copilului.

Beneficiile puzzle-urilor în dezvoltarea copilului

Asamblarea puzzle-urilor este una dintre activitățile preferate ale copiilor.


Acesta este un joc educativ vesel, al cărui scop este asamblarea unei imagini complete dintr-un anumit număr de piese mici.

În timpul asamblării unui puzzle, copilul dezvoltă calitățile necesare pentru o dezvoltare deplină. Care sunt aceste calități, vom examina în acest articol, pentru a răspunde cu exactitate la întrebarea despre utilitatea și necesitatea de a cumpăra puzzle-uri pentru copiii tăi.

  • Puzzle-urile, de regulă, constau din numeroase piese mici, sortarea prin ele dezvoltă motilitatea fină și coordonarea bebelușului, iar aceasta este o pregătire minunată a mâinii bebelușului pentru stăpânirea unui creion, stilou sau a pensulei.

  • Dezvoltarea abilităților motorii, afectează pozitiv munca creierului copilului și, de fapt, dezvoltă gândire logică, spațială și strategică, fantezia, interesul și imaginația.

  • Memorarea și păstrarea în minte a imaginii care trebuie să fie asamblată este o modalitate excelentă de a antrena memoria copilului.

  • Puzzle-urile contribuie la dezvoltarea perseverenței copilului. Este necesar să începeți cu un număr mic de piese și să captivați copilul cu asamblarea puzzle-urilor. Și apoi treceți la puzzle cu o mulțime de piese. Iar asamblarea completă a imaginii, va dura mai multe ore.

  • În timpul primelor încercări de asamblare a unui puzzle, ajutați și sugerați, dar în același timp permiteți copilului să ia decizii pe cont propriu. Ulterior, transmiteți inițiativa și permiteți copilului să își dezvolte independența și să își asume responsabilitatea pentru alegerea sa.

  • Asamblarea puzzle-urilor împreună nu este doar o metodă de a petrece timpul minunat, ci va contribui la dezvoltarea unor calități precum înțelegerea, respectul reciproc. Principalul lucru aici este ca un adult să arate, cum o problemă complexă poate fi rezolvată prin eforturi comune. În fine, acest sprijin ar trebui să fie moderat, pentru a nu afecta dezvoltarea independenței.

Îndată ce copilul va învață să asambleze puzzle-uri de sine stătător, complicați-i sarcina, cumpărați puzzle cu un număr mai mare de elemente. Lăsați copilul să aleagă imaginile pe care vrea să le asambleze. Acestea pot fi animalele preferate sau personajele din desene animate.

Pe site-ul nostru puteți alege și cumpăra puzzle-uri pentru cei mai mici copii de la 1 la 3 ani.

Made on
Tilda